CSV Apeldoorn D2

Onnodig puntenverlies tegen nieuwkomer

Picture
Een paar weken geleden moesten we tegen Terwolde D1,  de nieuwkomer in de competitie. We begonnen heel sterk met goeie kansen die er net niet in gingen. In de eerste helft kwamen we erdoor met Lorenzo, die hem er mooi in schoot.Veel kansen kwamen er daarna,  maar die gingen er niet in. Net voor de 2e helft scoorde Thomas E. een geweldige goal.
Toen floot de scheidsrechter, het was rust.
De trainer zei: blijf voetballen 1 goal kan dodelijk zijn, en dat gebeurde. Er kwam een vrije trap die  in de kruising vloog, toen lieten we de hoop vallen. Tim ging eruit en het middenveld viel uit elkaar, we waren niet allemaal meer geconcentreerd aan het voetballen. Dat werd ook afgestraft er kwam een goal,  2-2 tegen Terwolde. Jongens dit hoefde niet !!!!!!!

KEVIN

Doelstelling gehaald

Picture
Vandaag moesten we tegen Oene voetballen. De scheids floot af, de wedstrijd begon. Het ging een beetje op en neer af en toe kregen we kansen maar we slaagden er niet in om die te verzilveren. Bij rust stond het 0-0. In de tweede helft schoot Gerben van afstand, maar die ging naast de goal van Oene. We bleven knokken en kregen meer kansen. Mees pakte per ongeluk de bal buiten het zestien meter gebied. Oene kreeg een vrije trap, maar gelukkig schoten ze de bal naast. Later in de wedstrijd kreeg Oene een corner. Iemand van hun kopte de bal, maar gelukkig stond Tijmen op de doellijn om de bal tegen te houden. We counterden en de keeper van Oene kwam uit en schoot de bal slecht weg. De bal kwam bij Tim terecht en Tim schoot hem van een behoorlijke afstand erin 1-0!!!  Toen ging Oene aanvallen. Martijn had nog een goede kans, alleen die ging er helaas niet in. De scheids vloot af, 1-0 gewonnen. Mannen goed gespeeld en we hebben de doelstelling gehaald.

GERBEN

D2 deelt punten met Victoria Boys

Picture
Er werd weer zwaar getraind deze week. Want we hadden al 4 keer achter elkaar verloren en daar moest wat aan gebeuren. Bij de warming-up ging het lekker, maar iedereen was een beetje met zijn eigen gedachten bezig. Toen we het veld opkwamen nam Victoria Boys de aftrap, deze werd op de snelle linksbuiten gespeeld die de vorige wedstrijd de verdediging er uitliep. Maar de aanval werd afgeslagen door Stijn. Stijn gooide snel in naar Kevin. Die speelde naar Pepijn, die een klasse wedstrijd heeft gespeeld. Pepijn speelde naar Martijn die opende op Lorenzo. En de een twee zocht met zijn broer en zo kwamen er kansen.  Martijn die helaas een  vrije trap in de handen van de keeper schoot. Maar na een kwartier was het raak voor Victoria Boys. Mees die de bal pakte en half vast had, maar opeens een jongen van Victoria Boys trapte de bal uit zijn handen en scoorde eigenlijk onterecht. Helaas werd Martijn gewisseld, hij was nog een beetje te misselijk om de wedstrijd te spelen na de griep. Maar  die 15 minuten heeft hij goed gespeeld.  Het spel golfde op en neer, in de tweede helft haalde de trainer Thomas Hüner er uit die goed in de spits stond te voetballen. Daarvoor kwam Thomas in de plaats die zich veel verstopte in de wedstrijd, maar bij belangrijke momenten opdook. En Lorenzo werd gewisseld voor Gerben, waar maar weinig op aan te merken was en goed combineerde met Maarten die uitstekend verdedigden. In de tweede helft begon Victoria Boys fel op de bal maar CSV trok zich er weinig van aan en ging voetballen zoals in de eerste helft deed. Later kwamen er veel kansen voor CSV want Victoria Boys trok zich wat meer terug en dat met de counters er gevaarlijk uit kwam. En eindelijk kwam er een beloning voor het harde werken via Pepijn en Kevin kwam de bal in het midden bij Tim terecht. Die schoot en een Frank Lampard goal maakte met onderkantje lat (maar deze werd wel geteld) . Toen de scheids eindelijk had afgefloten waren er vermoeide en blije koppies bij CSV te zien. Op naar de volgende drie punten CSV.

STIJN

Onterechte nederlaag tegen VIOS

Picture

We waren in het eerste kwartier beter dan Vios. We hadden wat kansen, maar scoorden helaas niet. Thomas Huner had nog een goede kans, maar de keeper had een mooie redding. Wij werden steeds meer teruggedrongen op onze eigen helft. Toen scoorde Vios helaas 0-1. Toen was het rust. De trainer zei dat wij eigenlijk beter waren en nog konden winnen.
Na rust  gingen we wel steeds meer naar voren spelen, maar we scoorden niet. Vios maakte nog een paar gemene overtredingen op Tim en  Stijn. Aan het einde van de 2e helft scoorde Vios ook nog 0-2. We hebben helaas verloren, zaterdag Victoria Boys!!

PEPIJN

Verlies tegen Beekbergen

Picture

De eerste 20 minuten speelden we goed . We hadden goede acties en mooie combinaties. Daardoor kwamen snel op 1-0 voorsprong , even later werd het zelfs 2-0. Tijmen en Stijn hadden de grote spits van Beekbergen goed in de gaten. We kwamen niet goed uit de rust meteen na rust scoorde Beekbergen.  Later  hadden wij nog een goede kans met Nino, maar de keeper zat er goed bij. Toen werd het 2-2 en onze hoofden gingen steeds meer naar beneden hangen en even later werd het zelfs 2-3 voor hun. Het werd uiteindelijk 2-5 voor Beekbergen.  Jammer jongens!!!  Volgende keer beter.

LORENZO

Verloren , maar goed geknokt !

Picture

De Scheids floot af en de wedstrijd begon.  We begonnen en waren gelijk scherp. We waren goed geconcentreerd en Mees keepte goed. KCVO had een gevaarlijke middenvelder, hij kwam er soms langs en dan hadden ze een goeie aanval. Maar Tim en Thomas E. dekte hem goed. KCVO nam een corner , één man stond vrij en hij kopte de bal er zo in (0-1). Even later was het rust. De tweede helft ging de keeper uit de F1 op het doel. Het begon goed. KCVO maakte een aanval en scoorde 0-2 voor KCVO. We wilde nog niet  verliezen, dus we zette door. ! We maakte een aanval, maar die aanval werd onderschept. KCVO kreeg  een counter en ze scoorden , 0-3 voor KCVO. Daarna scoorden ze nog heel snel en het was 0-4 voor KCVO. De wedstrijd was bijna afgelopen maar toch scoorde KCVO nog een doelpunt 0-5 voor KCVO. De wedstrijd was afgelopen en we hadden verloren helaas!
 THOMAS

Gelijkspel

Picture
Het begon allemaal met kou en regen. In het begin was het allemaal wel even wennen aan de kou, maar al snel gingen we goed spelen. Daarna viel het doelpunt van Epe uit een corner. Toen de rust. Het was zelfs zo koud dat Pepijn maar ging douchen in de rust. Toen de tweede helft. We begonnen al goed en al gauw kwam het tegendoelpunt van Tim uit een mooie solo actie en nog een goal ook 1-1. Later in de wedstrijd kreeg Mees ineens heel veel pijn aan zijn lies, waardoor hij ook maar moest gaan douchen vervolg: Thomas E. op doel. Gelukkig daarna geen doelpunten meer gevallen voor Epe. Vlak voor het einde nog een grote kans voor ons maar werd door de scheids afgebroken door het eindsignaal.  Einde wedstrijd 1-1. Het was allemaal even doorzetten maar toch de punt te pakken goed gedaan mannen!

Na het douchen kregen we zelfs nog patat, lekker!

MAARTEN

Revanche tegen Klarenbeek

Picture
Het was een zeer winderige dag, harde windvlagen deden onverwachte dingen met de bal. In de eerste tien minuten werd er door ons een goal gemaakt door Thomas H. Daarna maakte Pepijn nog een doelpunt en we kregen ook nog een penalty. Kevin nam hem, maar de keeper kon het tegenhouden. Dat was jammer. Volgens mij baalde hij als een stopcontact of als een stekker, dat weet ik niet. We gingen de rust in met 2-0 voor ons. In de rust hebben we wat gewisseld en de tegenpartij ook. Er kwam een meisje in die nummer 11 bleek te zijn net als Johan Cruijff en ook net zo goed voetbalde. Wij kregen ook nog een vrije bal tegen, dankzij mijzelf. Omdat de lijnen op het veld niet opvielen, liep ik al kijkend waar ik de bal naar zou toe schoppen per ongeluk buiten het 16 meter gebied met de bal in mijn handen. Toen was het een vrije trap tegen, die er hoog boven mijn hoofd in ging...balen. Trainer Peter Geraarts kon ineens nog harder brullen dan de wind, hij was geloof ik niet echt blij.
MEES

Ballenjongens bij AGOVV

Picture
Vrijdag 4 februari waren we te gast bij AGOVV.  Zij moesten een wedstrijd spelen tegen Telstar en wij mochten een voorwedstijd spelen tegen AGOVV D2. We vonden het heel spannend en keken er erg naar uit. De eerste helft verliep heel goed. Ik stond zelf in de wissel en heb niet goed opgelet wie er allemaal gescoord heeft. Ook de tweede helft waren we beter dan onze tegenstander. De einduitslag was 6-0 voor ons. Na de wedstrijd kregen we allemaal patat en drinken. Daarna gingen we weer het veld op en kregen we uitleg wat we voor de wedstrijd van AGOVV tegen Telstar moesten doen. We moesten met ze allen een erehaag maken en met grote vlaggen zwaaien. Door de haag kwamen de spelers het veld op. Tijdens de wedstrijd waren we ballenjongen en moesten we dus allemaal rond het veld gaan staan. In de rust gingen we nog een spel doen. De bedoeling was om de bal op de lat te schieten. Martijn en Pepijn schoten raak, heel knap. Daarna volgde de tweede helft.  AGOVV kreeg in de blessuretijd nog een goal tegen, waardoor ze helaas verloren met 2-3. Het was een leuke avond.

THOMAS

1e competitie wedstrijd 2011

Picture
De scheids floot en de wedstrijd begon. Wij namen de aftrap en binnen enkele seconden waren we met z'n allen op de helft van Klarenbeek. De eerste tien minuten waren we op hun helft, maar toen kregen we een tegenslag. De rechtsvoor van Klarenbeek was erg snel. Stijn kon hem net niet tegenhouden. Het werd 1-0 voor Klarenbeek. Even later gebeurde hetzelfde nog drie keer, 4-0 voor Klarenbeek. Toen werd er afgefloten voor de eerste helft. In de rust zei Peter dat Kevin ziek was, dus hij kon helaas niet meer spelen. In de tweede helft kwamen we terug met een doelpunt van Stijn, 4-1. Even later scoorde Klarenbeek weer, 5-1. Toen scoorden wij weer met dank aan Gerben, 5-2. Even later scoorde Klarenbeek weer, einduitslag 6-2. Jammer jongens dat we verloren hebben, maar over twee weken nemen we revanche.

MAARTEN

Verdiende overwinning

Picture
Tegen robur speelden  we de eerste helft heel goed. Omdat we goed druk zetten en goed overspeelden.  We kregen veel kansen vooral aan de linker kant. Als we nog meer handen gecombineerd zouden we nog meer kansen hebben gehad en misschien nog meer doelpunten???? Er zat een grote jongen bij robur die snel was maar die hadden Tijmen en Stijn goed onder controle. Halverwege de 1e helft ging Maarten in een paar mooie bewegingen de achter hoede van Robur voorbij en scoorde1-0. Even later schoot Mees de bal uit en kwam bij Tim, Tim schoot naar Thomas en hij schoot de bal in de rechter hoek GOAL!!! 2-0. We kwamen niet goed uit de rust. We konden niet die druk uit de eerste helft blijven zetten. Nu werd Robur sterker en scoorde 2-1. Toen kregen wij nog een penalty en wonnen de wedstrijd met 3-1. Ik hoorde van heel veel ouders dat ze het een goede en spannende wedstrijd vonden.

NINO

Mooie overwinning op Loenermark!

Picture

De eerste 5 minuten moesten we nog wakker worden, maar daarna werden we steeds scherper. Lorenzo werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en we hadden eigenlijk een penalty moeten krijgen. In de 20e minuut komt de bal tegen Oktay's rug en de bal komt bij Thomas Elings terecht. Hij haalt uit en de bal vliegt over de keeper heen, 0-1 voor ons. Het begon goed en in de rust zei Peter nog dat het wel 0-3 zou kunnen worden. Na 5 minuten in de tweede helft hebben Martijn en Pepijn nog goede acties gemaakt, maar die kwamen er niet langs. Toen werd de scheidsrechter steeds minder eerlijk. Hij floot af voor buitenspel, maar Oktay stond dat absoluut niet. Hij had een mooie kans gehad om te scoren. De scheids wilde volgens mij nog voor een gelijkspel zorgen. Toen kregen ze nog een vrije trap, maar die moest overgenomen worden. Ik liep te vroeg in. Gelukkig kwam de bal op de lat. De laatste 5 minuten werd het fel van allebei de ploegen en toen kwam het verlossende fluitje; Gewonnen!! Goed gevoetbald jongens en ga zo door. Volgende week gaan we weer winnen.

TIJMEN

Slechte prestatie

Picture
Met de warming-up begon het al slecht. Volgens Peter waren we erg slapjes aan het trainen. Toen begon de wedstrijd en dat ging in het begin gelijk al niet goed. Niemand zat goed in de wedstrijd. Toen werd het 1-0 voor Oene en net voor rust werd het 1-1, door een mooi doelpunt van Martijn. Daarna was het rust. Na de rust speelden we niet beter, eerder slechter. Toen kwam Oene op 2-1 door hun links-back en later was er nog een goal en dat was een beetje een geluksgoal en toen werd het 3-1 voor Oene.

Volgende keer er weer hard tegenaan en allemaal vroeg naar bed!!!!

TIM

Mooie wedstrijd tegen 3e plaats

Picture
We hadden al voor de wedstrijd tegen elkaar gezegd, dat het moeilijk zou worden. Want vandaag moesten we tegen WWNA D1. Deze ploeg uit Wenum-Wiesel stond boven ons -als 3e- op de ranglijst. We begonnen de wedstrijd goed, maar het was moeilijk. WWNA had een paar goede kansen, maar dankzij reddingen van Mees bleef het 0-0. We knokten terug en kregen ook kansen, maar scoorden niet. Toen floot de scheidsrechter af en de eerste helft was voorbij en stond het nog steeds 0-0. In de tweede helft kregen we weer kansen en bleven we voetballen. We gingen er steeds meer in geloven dat we konden winnen. Toen kwam de bal bij Kevin en hij schoot de bal naar Lorenzo. Hij rende op de keeper af maar de keeper kwam uit. Lorenzo bleef rustig en schoot de bal via de paal erin; 1-0 ! WWNA liet zich niet uit het veld slaan en bleef voetballen. Ongeveer 5 minuten na de eerste goal kwam de gelijkmaker; 1-1. Jammer voor ons maar  voor hun verdiend. Wij kregen nog aardige kansen, maar scoorden niet meer.  En zo bleef het 1-1, een                                                                                      resultaat  waar wij tevreden mee kunnen zijn.
GERBEN

Probleemloze overwinning tegen hekkensluiter

Picture
We begonnen sterk aan de wedstrijd en scoorde daarom ook al in de 2e minuut door Thomas Elings. We speelden verder en toen kwam er een corner en Tim liep in en kopte de bal binnen. We speelden sterk en Vaassen kwam niet aan de bal. Het was rust en de trainer zei dat we rustiger moesten spelen en nog meer doelpunten moesten maken. We liepen weer het veld op vanuit de kleedkamer, inmiddels was het al wat warmer geworden. En toen kwam ik met een soort een twee met Tim en toen schoot hij tegen de keeper en belandde de bal bij Gerben en hij kon de bal inschieten (3-0). Verder in de wedstrijd kwam er een voorzet van Thomas Elings en de bal belandde bij Maarten van der Pot en hij schoot de bal binnen. Toen kwam er een kleine tegenslag, Vaassen maakte hun eerste goal uit de competitiev(4-1). En toen kwam weer Thomas Elings met een goede voorzet en dit keer belandde de bal bij Nino en schoot hij de bal binnen! Mooie overwinning jongens!!!
       MARTIJN

Nederlaag tegen koploper

Picture
We begonnen niet sterk aan de wedstrijd en stonden na 5 minuten al met 0-2 achter. We kregen niet veel kansen en Victoria boys wist toch voor rust nog  0-3 en 0-4 te maken in de 28e en in de 29e minuut. De trainer zei dat we rustig moesten blijven overtikken en hard moesten werken voor een goed resultaat. De 2e helft ging ook beter maar toch scoorde Victoria boys weer, dit keer met een kopbal. Wij bleven proberen om een goal te maken en het lukte Lorenzo met een lekker schot door een goede bal. Helaas hield de keeper nog een schot van Lorenzo tegen, anders was het 2-5. Toch wel een lekkere wedstrijd gespeeld tegen een sterkere tegenstander. Zaterdag winnen we wel.

KEVIN

Glansrijke overwinning tegen VIOS

Picture
De vierde competitiewedstrijd was gepland tegen V.I.O.S. in Vaassen. We begonnen de warming-up anders dan dan normaal.Want dankzij de vaders en moeders van Tijmen en Pepijn hebben we gloednieuwe trainingspakken gekregen. Daarna hebben we teamfoto’s gemaakt. De wedstrijd begon, de eerste 8 minuten waren voor Vios. Toen kwam CSV op met een mooie aanval. De verdediger speelde terug naar de keeper, Nino en Lorenzo jaagde de keeper op, die daarna recht in de voeten van Pepijn speelde en hij scoorde de 0-1. Daarna kwam Vios met nog een paar grote lengtepassen die werden geblokt door de verdediging. Even later kwam er een vrije trap voor Vios. Die werd over het muurtje heen geschoten maar dankzij de redding van Mees was het alleen maar een kans. Daarna was CSV, op zoek naar een tweede goal. Er kwamen veel corners voor CSV en het zat Tim vandaag niet mee met het scoren, hij trof alleen maar de lat en de paal. In de 20e minuut was het raak; een te korte terugspeelbal van de verdediger waar Nino er nog hoop in had en er achteraan rende. En voor de bal bij de keeper was had Nino hem onderschept, hij passeerde half de keeper en het was raak. Even later had CSV mooi gecombineerd tussen Martijn, Pepijn, Lorenzo en Nino. Nino kwam vrij voor de keeper maar die had de bal. Vlak voor de rust kwam de 0-3 van Martijns voet, die over de rechter kant iemand passeerde en daarna als en kanon uithaalde. In de tweede helft kwamen er problemen voor de verdediging. Een grote jongen -die even groot was als Tijmen en Stijn bij elkaar op de nek- kwam in de spits, maar voetballend waren ze hem de baas. Het eerste gedeelte was Vios alleen maar in de aanval maar het kwam niet verder tot een kans. De verdediging was sterk, deze wedstrijd kwam het middenveld goed terug zakken en de aanval probeerde bij elke bal die naar voren werd geschoten een doelpunt  te maken. De grote jongen was een fel duel met Tim in gegaan waardoor Tim er een pijnlijke enkel heeft aan over gehouden. In de 13e minuut in de tweede helft vond Nino weer het net van het goal, door een prachtige actie aan de rechter kant. Even later kwam Vios met een lengte pass waardoor de grote jongen vrije doortocht had op Mees, maar Stijn haalden hem nog net op tijd in en probeerde wat tijd te winnen dat de andere verdedigers weer terug waren. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Gerbens meisje er uit gehaald wegens het vloeken tegen de scheids. Gerben had het moeilijk met het meisje maar knokte toch voor elk duel. Toen de scheids het laatste signaal gaf was iedereen blij bij CSV. De drie punten hebben we meegenomen naar  Apeldoorn.Volgende week hebben we een pittige wedstrijd Victoria boys D1D.

STIJN

Zwaarbevochten zege CSV D2

Picture
Deze week moesten we thuis tegen  Albatross D1. Het was koud maar wel lekker weer. In het begin ging het gelijk op, het spel bleef een beetje op het middenveld hangen. Er waren weinig kansen, maar na een kwartier werden er steeds meer kansen gecreëerd. Pepijn onderschepte een pass van de tegenstander  en schoot van afstand over de keeper heen,1-0 voor ons. Snel daarna scoorde Albatross de 1-1, Mees zat in de goede hoek maar hij ging via de paal tegen Mees erin. Daarna kreeg Albatross de kans op 1-2, maar met een sliding schoot Thijmen de bal nog net weg. Daarna kwam Pepijn nog een keer los, maar verloor de bal. Toen was het rust. De trainer zij dat we meer moesten knokken. In de tweede helft stond de verdediging goed, ze lieten niks door. Na tien minuten werden wij een stuk sterker.  Thomas E. kreeg de bal via een korte corner van Kevin en schoot de bal in de verre hoek, 2-1 voor ons. Het laatste kwartier was het volhouden,  uiteindelijk wonnen we met 2-1.

PEPIJN

KCVO maatje te groot.

Picture
Op deze zaterdag moesten we naar een goede tegenstander, die zijn eerste wedstrijd gewonnen had (bij Beekbergen 1-5). We speelden op een mooi (hoofd)veld en het was lekker voetbalweer.Vandaag hadden we Maarten H. aan de D3 uitgeleend en Stijn was afwezig. KCVO begon sterk aan de wedstrijd en vooral op het middenveld hadden we het fysiek zwaar.Langzaam maar zeker kwamen we er enkele keren gevaarlijk uit en uit één van deze counters scoorde Nino, 0-1. KCVO was niet onder de indruk en bleef aanvallen en al snel kwam de 1-1. Mees pakte de bal goed en had hem in onze ogen ook vast, maar de spits van KCVO schoot de bal uit zijn handen en de scheidsrechter keurde de goal goed.Vervolgens kregen we enkele schoten uit de 2e lijn tegen die KCVO allemaal hoog inschoot. Mees pareerde er nog wel enkele maar helaas, 1 schot was ook hem te machtig en KCVO maakte verdiend 2-1. Kort voor rust gingen wij beter voetballen en kregen ook enkele goede kansen, maar doordat we iets te gehaast  schoten ging de bal er niet in.In de rust werd dit ook gezegd, probeer wat rustiger aan de bal te blijven en blijf vechten voor elkaar. De tweede helft een copy van de 1e helft, een fysiek sterker KCVO tegen de jonge CSV groep. Wederom een hoge bal uit de 2e lijn  die voor Mees niet te pakken was en KCVO op een comfortabele voorsprong van 3-1 bracht. Wij probeerden wel te blijven voetballen en dat lukte ook vrij aardig. Maar ook nu weer, de kansen op nog een doelpunt werden door onzorgvuldig spel helaas niet benut. KCVO scoorde nog wel een keer waardoor de uitslag toch een beetje geflatteerd was, maar wel een verdiende overwinning voor KCVO. Na de wedstrijd kregen we nog wel van KCVO-kant de complimenten voor de wijze waarop wij met deze groep -vooral 1e jaars D- voetballen. De andere uitslagen in onze poule geven in elk geval hoop voor de toekomst om nog wel betere uitslagen te gaan maken. Jongens ga zo door!!

PETER

D2 start competitie met een gelijkspel.

Picture
De eerste competitiewedstrijd zit erop. De jongens zaten vanaf het begin van de wedstijd goed in het spel . Het publiek was getuige van mooie combinaties en goed samenspel. Halverwege de eerste helft was het toch het ook goed spelende Epe die scoorde. Gelukkig wist CSV nog voor de rust gelijk te maken door een mooie treffer van Martijn. De tweede helft begon weer veelbelovend maar CSV wist helaas niet te scoren. Het laatste kwartier sloeg de vermoeidheid toe, maar door er voor te knokken hebben we weten te voorkomen dat Epe er met de volle buit er vandoor zou gaan. Einduitslag 1-1. Goed gedaan jongens, klasse wedstrijd.